REPORTAGE ZOMERWANDELING 1 augustus 2010!

46ste Crescendotocht

Het was onze parcoursbouwers weer gelukt om drie prachtige routes uit te zetten.
Een enigszins glooiend parcours met vele vergezichten en holle wegen. De 7 km was de kortste afstand. Deze liep via Onderste Puth (het oudste gedeelte van Puth) langs oude huizen zoals Hof Vogelzank uit 1500. Hierna kwam vrij snel de controlepost van de Scouting in Munstergeleen in zicht. Na een welverdiende rust werd via de Heemtuin gelopen richting eindpunt: Cafe Bie Laurengske te Puth. Langs de route waren prachtige houtsculpturen te zien.

De 14 km en 21 km wandelden langs de Geleenbeek richting Kasteel Terborgh, ook wel “Huis Schinnen” genoemd. Dit was het stamslot van de Heren van Schinnen. De route ging verder via Sweikhuizen en sloot hier weer aan bij de 7 km op weg naar de controlepost.

1             2             3

Vanuit de Scouting maakte de 21 km een schitterende lus richting Daniken en de steenfabriek Plinthos die van 1920 tot 1974 in bedrijf was. Momenteel wordt de fabriek gebruikt als rijksmuseum. Deze langste afstand kwam door het Danikerbos uit bij de Danikerberg. Dit is het hoogste punt in de omgeving waar men een pracht uitzicht heeft over Geleen. Nadat iedereen had genoten van het uitzicht werden de wandelaars gepijlt langs de Geleenbeek, de Pater Karelhoeve richting controlepost. Na de pauze werd via de Windraak, door de Heemtuin aansluiting gevonden bij de 7 en 14 km. Iedereen ging langs het voetbalveld terug naar het eindpunt: Cafe Bie Laurengske.

5             6              7

Een geslaagde tocht .
Het weer was geweldig, het zonnetje scheen. Een speciaal woord van dank aan alle 963 wandelaars. Wij hebben vele positieve en leuke reacties van jullie mogen ontvangen.

Vanuit onze kant, bedankt voor jullie begrip dat wij vroeg in de middag door onze voorraden heen waren. De komende Crescendotochten zullen wij dit recht zetten!!!

Het bestuur en onze leden hopen u dan weer te Begroeten.
Tot onze volgende tocht.

21 november 2010, Herfsttocht WSV Crescendo