REPORTAGE WINTERWANDELING 23 januari 2011

Wintertocht WSV Crescendo Schinnen 23 Januari 2011.

Ondanks het zeer slechte weer waren er toch  721 wandelaars die onze wintertocht tot een geslaagde tocht hebben gemaakt.

Wij denken dan ook dat WSV Crescendo door de jaren heen een goede naam heeft opgebouwd bij´´ Wandelend Limburg´´ daar zijn wij onze wandelaars in het Limburgse dan ook erg dankbaar voor.

Wij bestaan dit jaar 50 jaar, dus er mag dan wel gezegd worden dat er natuurlijk wel wat kennis bestaat bij deze Wandelvereniging.

De wandelaars hadden keuze uit 6 afstanden 5-10-15-20-28 en 42km.

De routes waren uitgezet in de omgeving van Puth en Munstergeleen.
De langere afstanden gingen naar de Duitse Selfkant naar de rustpost in Süsterseel.
Hier maakte de 42km nog een zeer mooie lus door de Jabeekse bossen.
Om vervolgens met de 28km en later met de 20km terug te keren via het terrein van de stichting Pergamijn en een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog naar de rustpost in Munstergeleen.

Zo kwam men ook langs de Wanenberg,Hondskerk,Heemtuin vele holle wegen en hellingbossen, langs de kapel van Pater Karel en Plinthos de steenfabriek in Danike langs het Danikerbos om vervolgens via Sweykhuizen terug te keren naar het eindpunt Café Laurengske te Puth.
Onderweg waren er vele prachtige vergezichten.
Al met al voor elk wat wils.

Wij als Wandelvereniging WSV.Crescendo Schinnen hopen dan ook jullie allen weer te begroeten op onze volgende tocht.