WSV Crescendo Schinnen
logo
ssh
wan
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

REPORTAGE 4daags Uitstapje Rijn 24 t/m 27 mei 2013!

 

Uitstapje naar de Rijn

24-27 mei 2013

Rheinhotel Wagner in Kamp Bornhofen

 

f1

Dag 1:

Vanuit het station Sittard gaan we per bus naar Hellenthal waar we een bezoek brengen aan de steengroeve Grube Wohlfahrt in Rescheid. Voor degene die meer willen weten bezoek de website www.grubewohlfahrt.de Vervolgens naar het plaatsje Stadtkyll in het Wirfttal waar we geluncht hebben. Hierna zijn we doorgereden naar het Rheinhotel Wagner gelegen in Kamp Bornhofen. Na het diner hebben we nog gezellig samen gezeten onder het genot van een drankje en toen was het bedtijd.

f2

Dag 2:

Na het ontbijt met de bus naar Boppard aan de Rhein. De stad Boppard meer dan 2000 jaar oud ligt niet ver van de rots Loreley. In het centrum liggen prachtige vakwerkhuizen,sfeervolle straatjes met wijnlokalen,een Middeleeuws kasteel maar hier is alleen de toren nog van over. Vanaf die toren is er een prachtig uitzicht over de Rijn. U kunt ook met de kabelbaan naar de heuvels ’’Vierseenblick’’tijdens de tocht heeft U een mooi uitzicht over Boppard en de Bopparder Hamm. Boppard is ook populair bij cruiseschepen er zijn dan ook vaak veel toeristen. Na het bezoek was het weer tijd om het hotel op te zoeken voor het dinner. s’Avonds was het voetbaltime voor de liefhebbers. We hebben samen gekeken met een aantal Bayeren München fans naar de Champions Leaque Bayern München----Borussia Dortmund op een groot scherm. Het was heel gezellig en de avond vloog dan ook om.

f3

Dag 3:

Na het ontbijt een bezoek aan de Loreley en de stad Rüdesheim. De Loreley of Lorelei is een 132 m hoge rots langs de rechter oever van de Rijn bij het Duitse Sankt Goarshausen. Volgens een volksverhaal zou boven op de Loreley een Nimf met gouden haren hebben gezeten. Boven heeft men een prachtig uitzicht over de Rijn. Vervolgens naar de Middeleeuwse stad Rüdesheim hier hebben we door de Drosselgasse gelopen een smalle steil oplopende steeg vol souvenirwinkels en terrassen en het marktplein bekeken met zijn middeleeuwse vakwerkhuisjes. De tijd vloog om op naar de boottocht van Kaub naar Kamp Bornhofen. De tocht duurde 1,5uur het was erg druk op de boot onder weg werden de mensen op diverse plaatsen afgezet. Na het diner zijn we met een groep van 14 mensen gaan kegelen. Lekker gezellig bij elkaar gezeten onder het genot van een drankje. De dagen vliegen voorbij alweer bedtijd.

f4

Dag 4:

Het is alweer zover de terugreis. Eerst nog even Braubach en Koblenz bezoeken. Braubach stad met een Middeleeuws karakter met een schitterend kasteel Marksburg dat waakt over de stad. De Martinskapel uit de 11de eeuw en de historische St.Barbarakerk uit de 13de eeuw. Koblenz 3 Romaanse kerken bepalen Koblenz. De St.Kastorkerk ,Florinskerk en de Liebfrauenkerk. Verder het ’’Deutsches Eck’’hier is de samenvoeging van de Rijn en de Moezel. Hieraan dankt Koblenz ook zijn naam. ’’Het kasteel bij de samenstromenden’’ daaruit ontstond Koblenz. Zo het zit er weer op nu nog het afscheidsdiner. Deze keer had de reisleiding gekozen voor ’’De Bokkenrijder’’ in Vaals Een 3 gangen diner stond op het programma. Na het eten zijn we naar het eindpunt het station in Sittard gereden. Rest mij nog Fien en Jan te bedanken voor de organisatie.

 

Het was weer zoals vanouds perfect dus.

Op naar het volgende tripje in 2014.