WSV Crescendo Schinnen
logo
ssh
wan
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

REPORTAGE BRUGGE 11 mei 2012!

 

Op 11 mei 2012 was het weer tijd voor het jaarlijkse reisje van WSV Crescendo, dit keer in de vorm van een dagtocht naar Brugge.


Vanaf opstapplaats "Op de Vos" in Nieuwstadt was rond 8 uur het vertrek richting Brugge. Na een korte stop voor koffie met gebak waren we, na een lange rit, eindelijk in Brugge. Na een korte wandeling kon iedereen een eerste indruk opdoen van Brugge tijdens een boottocht door de Reien. Op 2 verschillende bootjes konden we genieten van al het moois dat Brugge te bieden heeft:  natuurlijk de Belfort en Onze Lieve Vrouwe kerk  en natuurlijk de vele bruggen. Brugge staat immers niet voor niets bekend als het Venetië van noorden.
Na de lunch kon iedereen voor zich een wandeling maken door Brugge (of terrasje pakken!!!!).


Met mooie plekjes, zoals het stadhuis, typische huisjes aan de Grote Markt,de Brugse Vrije met zijn gouden beelden en het Minnewaterpark met zijn zwanen . Maar ook de mooie kades zoals de Rozenhoedkaai  met wederom uitzicht op de Belfort. Als toetje konden we ook nog genieten van een nest meerkoetjes rondom het Begijnhof .Wat schattig. Maar aan alles komt een eind, dus na een  paar uurtjes slenteren door Brugge en een lekkere Brugse Zotte gingen we weer huiswaarts. Met natuurlijk het  inmiddels traditioneel etentje bij "Op de Vos" werd deze mooie- beetje zon,beetje wolken- dag in Brugge, afgesloten.

 


Brugge heeft zoveel te bieden waardoor de tijd te kort was. Kortom, zeker een stad om een keer terug te gaan.

Tot volgend jaar